twee cannabis grows outdoor seizoen

Twee Cannabis Grows Per Outdoor Seizoen

Het lijkt wel alsof er altijd te weinig tijd is om buiten wiet te kweken. Een cannabisplant doet er gewoon lang over om haar hele groeicyclus te doorlopen, dus de enthousiaste buitenkweker moet elk jaar lastige keuzes maken. Hoe mooi zou het dan zijn als we een manier wisten om een tweede buitenkweek in dat zonnige zomerseizoen te proppen? Dan kon elke grower die zelf gekweekte wintervoorraad verdubbelen en er tot het voorjaar genoeg aan hebben. Je hebt geluk – lees hier hoe je twee outdoor grows in één cannabis seizoen stopt!

Twee Cannabis Grows In Één Outdoor Seizoen – Hoe Mooi Is Dat?

Elke grower kent het gevoel: in het vroege voorjaar, als het buitenkweekseizoen eraan komt, moeten er lastige keuzes worden gemaakt. Welke strain (of strains, bij voldoende ruimte en budget) moet je kiezen? Een belangrijke beslissing: als je eenmaal online wietzaadjes hebt besteld kun je net meer terug. Nadat de zaden zijn ontkiemd en voorgekweekt moeten ze toch echt de grond in. Vanaf dat moment zit je vast aan de strain van je keuze, hoe leuk het growen van wiet in de de tuin ook mag zijn.

Hoe je het ook wendt of keert, we hebben maar één zomerseizoen per jaar – precies genoeg om te kijken hoe een plant kiemt, groeit, bloeit en rijpt voordat de herfst begint. Moeder Natuur geeft ons dus elk jaar maar één kans om die ultieme oogst binnen te harken – of toch niet?

Hoe mooi zou het zijn als er een manier was om een extra grow in dat seizoen te proppen? Twee keer per outdoor seizoen cannabis kweken verdubbelt natuurlijk de oogst: perfect voor iedereen die die zich de hele winter wil redden met een zelfgekweekte voorraad in huis. Bovendien kun je dan van twee verschillende strains genieten, met meer variatie in smaak, effecten en medicinale mogelijkheden. Wat zou het toch mooi zijn als iemand een cannabis soort bedacht waarmee je twee grows in één outdoor seizoen kon kweken…

Autoflower outdoor seizoen twee grows

Goed Nieuws Voor Ambitieuze Wiet Tuiniers

Okay, deze voelde je misschien al een beetje aankomen: we hebben goed nieuws voor alle wiet tuiniers. Je hebt vast wel eens gehoord van autoflowers – en ze waarschijnlijk al eens gegroeid ook. En wat denk je? De cannabis ruderalis genetica die je in autoflower strains vindt hebben alles wat we nodig hebben om twee outdoor grows in één seizoen te kunnen proppen!

Twee Autoflower Grows In Een Cannabis Outdoor Seizoen

Autoflowers staan vooral bekend om hun vermogen om te gaan bloeien zonder dat de lichtomstandigheden veranderen. Niet-autoflower planten (ofwel fotoperiodieke soorten) wachten op de langste dag van het jaar: de zomerzonnewende. Vanaf die datum worden de dagen weer korter, dus wordt het tijd om te stoppen met groeien en in plaats daarvan bloemen (en zaden) aan te maken voor de volgende generatie. Autoflowers hebben die trigger niet nodig: ze bepalen zelf wanneer het tijd wordt om te gaan bloeien. Dat ligt aan hun herkomst: de wortels van cannabis ruderalis liggen in Rusland en Centraal Azië, waar de zomers kort zijn en de omstandigheden verre van ideaal. Ruderalis planten hebben simpelweg nooit genoeg tijd gehad om het rustig aan te doen zoals hun relaxte nichtjes de indica’s en de sativa’s. Ze zijn geëvolueerd om onafhankelijk van de seizoenen te blijven. Dat is voor de wietkweker een groot voordeel, want als tot eind juni moet wachten voordat de bloei begint ga je het niet redden met die tweede outdoor grow.

Maar er kleeft nog een groot voordeel aan het werken met autoflower planten: ze zijn niet alleen onafhankelijk, maar ook razendsnel. Ook dit ligt aan de spartaanse omstandigheden waarin deze soorten zich ontwikkelden. Door de korte zomers en de koudeherfstwind moesten ze wel groeien en bloeien voordat hun kans voorbij vloog. Maar tegenwoordig komen die vlotte genetica dus heel handig van pas om twee achtereenvolgende outdoor grows in één cannabis seizoen te kunnen proppen.

autoflower tuin buiten wiet kweken

Alles Draait Om Timing

Gewone zaden, of het nou sativa, indica, of hybride zaadjes zijn, hebben maanden de tijd nodig voordat ze het uiteindelijke oogststadium bereiken. Als je weet dat het outdoor seizoen pas begint wanneer de lentezon weer een beetje vat op het land begint te krijgen, dan snap je dat er eigenlijk maar één grow mogelijk is voordat het te koud en te nat wordt. In de meeste Europese en Noord-Amerikaanse landen ligt de enige kans dus zo ongeveer tussen begin mei en september.

Maar met autoflowers kunnen growers al in april van start (voorkweken in een kasje of op de vensterbank), zodat hun planten begin juni al vol in bloei kunnen staan. Dan zouden ze dus medio juli kunnen oogsten. Maar als ze het slim spelen kunnen ze dus ook vast een nieuwe ronde zaden pregrowen zo tegen eind juni. Dan kan de tweede batch wietplantjes de grond in zodra de eertse oogst is geknipt en hangt te drogen. Dan kan een vlotte autoflower medio september alweer klaar zijn voor een tweede oogst. Je ziet het: autoflower cannabis strains geven de ruimte voor twee grows in één outdoor seizoen!

Fast cannabis seeds

Sneller!

Misschien vraag je je nu af hoe je de boel nog wat verder kunt versnellen. Nou, eerlijk gezegd gaat drie grows in een outdoor cannabis seizoen ‘m niet worden (laat het ons weten als je toch een manier vindt), zelfs als de klimaatveranderingen ons meer warm weer gaan brengen. Toch zijn er wel manieren om nog iets sneller twee autoflower grows in één cannabis outdoor seizoen te krijgen:

Voorbereiding

Om de snelheid nog een beetje op te krikken helpt het om je goed voor te bereieden op het buitenseizoen. Zorg dat je van tevoren weet welke genetica je in het aankomende grow seizoen wilt kweken en bestel dieautoflower cannabis zaden in febbruari of uiterlijk maart. Zo heb je genoeg tijd om goed voorbereid het seizoen in te duiken – als je voor dubbele kweekresultaten gaat dan telt elke dag mee!

Zorg er zoals gewoonlijk voor dat je je zaden bestelt bij een gerenommeerde en gevestigde leverancier. Je wilt niet dat je eerste grow halverwege het groeistadium helemaal misloopt. Zelfs als het al bij het ontkiemen verkeerd gaat loopt de hele planning meteen in de soep. Een vroege start heeft nog een bijkomend voordeel: je kunt slim gebruik maken van de lentekorting andere outdoor acties die de meeste zadenverkopers elk jaar organiseren. Maak je geen zorgen over het bewaren: wietzaadjes kunnen heel lang goed blijven als je ze koel, droog en donker bewaart.

cannabis buiten seizoen autoflower

De Juiste Spullen

Zorg ook dat je alle spullen in huis hebt voordat je van start gaat. Als je wilt kun je het heel minimalistisch houden en gewoon werken met tuinaarde, wat compost en leidingwater. Als je wilt opschalen (bijvoorbeeld omdat je nog sneller wilt growen) is een voorkweekkastje een goed idee, of een kleine kas, net als goede aarde en de juiste voeding. Denk ook na over potten en de juiste locatie, want de perfecte cannabis outdoor grow spot kan cruciaal zijn om twee grows in één seizoen voor elkaar te krijgen.

Plan Je Grows

Zoek ook alle kennis en knowhow die je nodig hebt bij elkaar voordat je die eerste grow opstart. Lees je in over het growen van autoflowers en bepaal welke grow technieken je wilt gebruiken. Onthoud wel dat autoflowers misschien robuuste planten zijn vanwege hun achtergrond, maar niet immuun zijn voor stress. Sterker nog: alle stress die je aanricht door HST technieken zoals toppen of supercroppen gaat extra tijd kosten. De plant moet er immers van herstellen. Dat gaat dus tijd in beslag nemen die je eigenlijk niet kwijt wilt raken als je twee cannabis grows in één outdoor seizoen wilt redden, want de klok tikt door…

twee cannabis grows outdoor seizoen

Twee Autoflower Grows Voor Het Outdoor Cannabis Seizoen

Nu weet je het dus: elke grower kan een extra buitenwiet avontuur inplannen deze zomer! Je hoeft er alleen maar een extra setje eersteklas autoflower wietzaadjes voor te bestellen die passen bij je smaak en je growdoelen. Gelukkig heb je bij Amsterdam Genetics genoeg keuze als het gaat om eersteklas wietzaadjes.

Kies Je Autoflower Zaden

Of je nou gaat voor onze gloednieuwe Dynamighty Autoflower, een beproefde klassieker zoals onze AK-020 Auto, of een vliegensvlugge smaakexplosie als Milkshake Kush Auto, als je het goed aanpakt ga je deze zomer je outdoor efficiency sowieso een boost geven!

Dynamighty autoflowerwhite choco

Dynamighty Autoflower

From: 25.00